Aanpassing looptechniek, voorlopig niet

“De komende dagen volledig rust”, meldde ik 18 april.

Dat was natuurlijk makkelijker geschreven dan gedaan, want net nu het voorjaarszonnetje zich eindelijk eens goed laat zien, de koeien de wei in hollen, zou ik niet mogen rennen over mijn geliefde route…wtf!

Helemaal niet lopen kan geen optie zijn, dat shin-dinges gedoe zal zich vast nog in de beginfase bevinden, dus testte ik thuis wat gedribbel op de plaats, beetje heen en weer hobbelen in de woonkamer, geven de grijze cellen ergens een auw-signaal af? mwah.. Op kantoor pak ik natuurlijk de trap, want maar 3 verdiepingen, en die hol ik steevast naar boven, dus ook hier gooide ik er wat extra tempo in… check… ook hier geen last, dus valt wel mee, toch?

Zaterdag jogde ik 3 km de straat uit en maar weer terug, het voelde niet oké, en nu na een week niet hardlopen manifesteert de shinsplint zich nu overduidelijk, zelfs na een wandeling van een halfuurtje in de lunchpauze; ”hé, ik zit hiero… links, net boven je enkel!”

Gisteravond wilde ik toch even wat testen, tegen beter weten in, trok de stoute schoenen aan, en liep eindelijk in de korte bokse en t-shirt in de 20 graden voorjaarszon de wijk uit. 500 m verder meldt scheenbeen links zich, maar ik denk nog, niet naar luisteren, even doorlopen, dat werkt altijd zo de 1e paar km’s, daar loop je vanzelf doorheen…

Maar nog geen 4 km verder was het duidelijk; 180 graden retourtje naar huis, en maar snel wat kouds op dat been.

De afspraak bij de fysio staat inmiddels…

Wordt vervolgd.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://marceldegroot.eu/aanpassing-looptechniek-voorlopig-niet/