Stadshagenrun Zwolle, 20 oktober 2012

Stadshagenrun Zwolle, 20 oktober 2012

De Stadshagenrun in Zwolle, een voor de 5e keer georganiseerde loop in de wijk Stadshagen in Zwolle, waarbij er gekozen kan worden tussen een 5 of 10km afstand.

De loop is in 5 jaar van 140 deelnemers, naar een inschrijvingslimiet van 950 per afstand gegaan, wat weer te maken heeft met de beschikbare ruimte op het parcours.

Altijd weer een gezellige boel bij de start en rondom dit parcours, omdat er vanuit de wijk altijd wel iemand is die meeloopt, en dus kan worden aangemoedigd.

De 10 km bestaat uit 2 ronden van 5 km over fiets en wandelpaden, en een mooi stuk over de Hasselterdijk.

Parcours

Voor mij was het de  4e keer dat ik hier aan de start stond.

Mijn 1e Stadshagenrun in 2009 was destijds ook mijn 1e wedstrijd.

Op de 10km liep ik toen een 48:22, vervolgens in 2010 een 47:17 en in 2011 een 47:30, dus daar zat nog wel wat ruimte voor verbetering.

Na mijn 1e marathonavontuur op 30 september, 3 weken geleden, twijfelde ik of ik zo’n 10k wel voluit zou mogen lopen, want nog geen ervaring met herstel na een gelopen 42k.

Ik had de afgelopen weken wat rustige intervallen gedaan om te kijken of de snelheid weer wat omhoog kon na de lange duurlopen ter voorbereiding van de marathon.

Die intervalletjes gingen redelijk, maar ik besloot om de Stadshagenrun niet als een dolle te gaan rennen om dat PR aan flarden te lopen, maar in een veilig tempo te hollen, het plezier (en kunnen blijven lopen) dient voorop te staan niewaar?

Om 12:15 valt het startschot, ik sta ergens op m’n plek in de middenmoot, dus de 1e paar honderd meter sjokt de hele meute over het bruggetje, en begint aan zijn eerst ronde.

Zwaaiend en groetend naar de buren, ik loop in m’n eigen wijk, en pas na zo’n 500 meter lig ik mooi op pace zo rond de 4:50.

Het tempo blijft redelijk constant, bij de start van 2e ronde voelt het nog prima, dus nog even een tandje erbij om op een negatieve split uit te komen, dat moet met deze snelheid natuurlijk wel lukken.

Dijk op, dijk weer af, door de wijk, langs de buren, het blijft leuk wanneer bekenden “kom op hè, nog een klein stukkie!!…..” naar je roepen.

De laatste 250 meter voor de finish langs het Twistvlietpark nog even aanzetten, en in 48:36 over de mat.

Fris finishen en niets overbelasten was het doel vandaag, dus geslaagd.

Volgende keer weer knallen.

Next!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://marceldegroot.eu/stadshagenrun-zwolle-20-oktober-2012/